Osmosal® – lääke ripulin hoitoon

Ripuli ja oksentelu voivat johtaa hengenvaaralliseen elimistön kuivumiseen. Vaarassa ovat erityisesti vanhukset, vauvat ja pikkulapset. Ripulin hoito on ensisijaisesti suola- ja nestetasapainon hoitoa.1,2,3

Osmosal estää tehokkaasti elimistön veden ja suolojen menetystä ripulitaudin yhteydessä. Osmosal-hoito aloitetaan heti ripulitaudin alussa, jotta kuivumistilaa ei pääse syntymään. Valmistetta voidaan käyttää koko ripulin ajan (3­­­­­­–4 vrk) – myös raskauden ja imetyksen aikana.

Osmosal sopii kaikenikäisille, ja sen tulisi kuulua lääkekaapin vakiovarustukseen erityisesti lapsiperheissä ja vanhuksilla. Turistiripulin varalta Osmosal on hyvä pakata myös matkalle mukaan.

Osmosal-valmistetta saa ilman reseptiä apteekista.

1 Huovinen. Turistiripulin hoito ja ehkäisy. Lääkärikirja Duodecim 2008; www.terveysportti.fi (artikkelin tunnus: dlk00613)
2 Ashorm ym. Lapsen ripuli ja oksentelu. Lääkärin käsikirja 2005; www.terveysportti.fi (artikkelin tunnus: ykt00766)
3 Pitkänen. Ripulin etiologian mukaiset taudinkuvat ja hoito aikuispotilaalla. Lääkärin käsikirja 2006; www.terveysportti.fi (artikkelin tunnus: yks00234)
4 Implementing the New Recommendations on the Clinical Management of Diarrhoea: Guidelines for Policy Makers and Programme Managers. WHO Library Cataloguing-in-Publication Data 2006